dimarts, 3 de gener del 2012

Microrelat: ocell d'equivocacions




Tot el poble en ple va anar de seguida a veure les restes de l’ocell caigut, que va creure que l’infinit era sempre infinit, malgrat no veure l’espill que tornava a les seves pupil.les el seu propi vol; bé, de fet sí que el va veure, però fou llavors massa tard. Va ser una desgràcia terrible. Enmig del blau lluminós, d’un punt cardinal on el cel i la mar es tallen tangencialment com unes tisores, algú va posar un espill de dimensions que són impossibles de precisar. A mesura que va anant aproximant-se, l’ocell es va estranyar que en un mateix dia hi haguessin dos sols brillant així com un ocell molt paregut a ell que volava en llibertat.
 
-Van ser els miratges que ell mateix es va fer de la manera més innocent, varen dir de seguida els entenguts en psicologia.
 
-Va ser la seva ànsia per volar de forma inversemblant teixida en unes coordenades impossibles, va dir llavors un científic.
 
Ningú va poder veure, però, que l’ocell encara sagnava des del seu cor. Al final, un nen autista el va agafar suaument i se’l va posar al palmell de la mà, davant la mirada expectant de tots els veïns; el plumatge s’estremia per la brisa d’aquelles últimes hores de la tarda daurada que ja no existia per a l’ocell, i així li parlà el nen a cau d’orella:
 
-Dolç ocell d’equivocacions, t’has pegat un cop de cap contra els teus propis somnis, que ni tan sols sabies que existien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada