dimarts, 10 de gener del 2012

Wilkie Collins: l'Hotel encantat



L’Hotel encantat és una novel.la de misteri on, a part d’una trama argumental complexa i farcida de molts personatges hi trobem al mateix temps elements “sobrenaturals”, al més pur estil de novel.la gòtica i victoriana de fantasmes.

És una lectura trepidant, ràpida, que t’involucra des de les primers pàgines en un laberint o trencaclosques psicològic relacionat amb la mort d’una persona en estranyes circumstàncies així com amb la desaparició d’una altra. Amb un pols narratiu molt àgil i molt intel.ligent Wilkie Collins, autèntic precursor de les novel.les de detectius, crea una història que va avançant en un “crescendo” d’intriga que en cap moment et fa afluixar l’atenció amb la que s’està llegint.

Tot i que s’arriba a una resolució del cas on finalment tots els elements del trencaclosques van encaixant, la novel.la no aclareix les estranyes aparicions que alteren les nits dels membres de la família allotjats a l’hotel. Això es deixa com a última incògnita la resolució de la qual resta a la interpretació de cada lector. Potser, precisament, d’aquí bé la màgia d’una narració que sempre podrà ser llegida amb el sabor intemporal que els grans clàssics sempre tenen i tindran. En definitiva, una lectura estimulant i absorbent que només els grans mestres de la literatura poden oferir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada