dijous, 17 de gener del 2013

Poema del nihilista




Quan realment et sentes bé, feliç i en pau, amb tu i amb el món que t'envolta, quan el teu pensament està llímpio com un estany en absoluta calma, quan la teva sensibilitat es concentra a l'extrem joiós d'un acontentament i gratitud enfront tota manifestació de vida, quina necessitat hi ha llavors d'expresar-te en paraules.

I, en canvi, quan travessem viaranys complicats i no tan amables, és llavors quan més que mai hi ha la necessitat de que la paraula surti de dins esmolant totes les asprors per tal de suavitzar la realitat. És curiós, però crec que és així.

En una temporadeta que, cosa ben estranya en mi, no llegeixo absolutament res, m'estic dedicant a esporgar vells escrits del bagul del records, com ara aquest, en plà nihilista, que també el rellegeixo amb un somriure als llavis:


Soc d’un mon on les paraules no emeten sons, on el futur només existeix com un gra de raïm que al final esdevé pansa, on les esperances viatgen lluny de nosaltres en vaixells-fantasma, entre boires, lluny, lluny, molt lluny entre mars que no es veuen i  on un deu que no es ha deixat manual d’instruccions fa ninots Que ploren Que riuen Que criden Que apunyalen Que estimen Que odien Que escupeixen Que petoneigen Que somnien Que diuen Sense dir res, i desprès aquest deu desconegut els abandona, entre naufragis i tormentes que s’apaguen i s’encenen al centre de totes i cadascuna d’aquestes ànimes que al final esdevenen fang. Algú ens prometé l’eternitat, un mon fet sense espai ni temps, però desprès tot és fum.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada