dijous, 31 de maig del 2012

Antonio Orejudo: avantatges de viatjar en tren

Desprès d’haver llegit “avantatges de viatjar en tren” em queda la impressió d’haver-me endinsat per unes pàgines sorprenents, molt sorprenents, on els girs inesperats en la trama argumental són l’element comú. I, vagi també per endavant, són pàgines d’una gran qualitat literària, d’un escriptor que domina amb ofici el lèxic i tota l’expressivitat que li permet treure el màxim suc de l’art de contar històries.
 
La narració arrenca a un tren, una persona (un suposat psiquiatra) comença a relatar-li la seva peculiar història a una dona, però a través de les pàgines ens adonem de que, en realitat, és un malalt psiquiàtric qui, “suplantant” la personalitat del seu psiquiatre, juga amb la creació fantasiosa dels avatars del “suposat” pacient (en realitat, ell mateix...)
 
Potser l’única cosa que es por retreure (entre cometes) a aquest viatge peculiar en tren, és precisament una mica més d’extensió i elaboració (més pàgines) per donar més densitat i compacitat a una història bastant insòlita i rocambolesca i que des de les primeres pàgines t’atrapa i et posa a dins. Encara que, es miri com es miri, deixa bastant bon sabor de boca la qualitat en què escriu l’autor.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada